Omega 3-vetzuren bij allergische aandoeningen

Het immuunsysteem beschermt het lichaam tegen allergieën, maar is tegelijk ook de oorzaak van allergieën. Het produceert antilichamen (IgE) en eiwitten die direct antigenen kunnen aanvallen en elimineren. Ook worden er eiwitten geactiveerd om te helpen een ontsteking te bevorderen; die moet ervoor zorgen dat de infectie zich niet verder verspreidt. Wanneer IgE zich aan […]

Door |26-02-2019|Categorie: Voeding & Diëtetiek|Nog geen reacties

Effecten koolhydraatarm dieet op obesitas

Ondanks intensief onderzoek worden de oorzaken van de obesitasepidemie nog steeds niet helemaal begrepen en blijken conventionele caloriearme diëten niet het beoogde effect te hebben op de lange termijn. De meeste mensen hebben moeite om een caloriearm dieet lang vol te houden, omdat het volgen van zo’n dieet behoorlijk wat discipline vereist. Volgens representatieve gegevens […]

Door |26-02-2019|Categorie: Voeding & Diëtetiek|Nog geen reacties

Boekrecensie: Tsukémono, snelle groentefermentaties

Peter van Berckel is natuurvoedingskundige en medeoprichter van de Groene Kookacademie. Al bijna 30 jaar deelt hij zijn kennis over natuurvoeding. Hij is docent aan de Kraaybeekerhof waar hij ook kooklessen geeft. Tevens is hij expert op het gebied van fermenteren waarin hij diverse workshops geeft. Begin november. is zijn eerste boek verschenen met als titel: ‘Tsukémono, […]

Door |14-12-2018|Categorie: Boekrecensies|Nog geen reacties

Boekrecensie De Poepdokter Junior

‘De Poepdokter Junior, tips voor een gezonde bips’ is het derde boek van darmfloratherapeut en voedingsdeskundige Nienke Gottenbos. Na de eerste twee boeken ‘De Poepdokter, van mond tot kont’ en de ‘Poepdokter, bakt ze bruin’, kon dit boek voor baby’s en kinderen (junioren) niet uitblijven. Tegenwoordig hebben veel mensen last van darmproblemen, daarom is het […]

Door |19-11-2018|Categorie: Boekrecensies|Nog geen reacties

Boekrecensie: Natuurlijk langer gezond

Anne Marie Reuzenaar is al meer dan 25 jaar orthomoleculair voedingsdeskundige en de auteur van diverse gezonde kookboeken. In dit kookboek ‘Natuurlijk Langer gezond’, dat onlangs is verschenen, deelt zij niet alleen gezonde recepten, maar geeft zij ook informatie over voeding waardoor je een langer en gezonder leven kunt leiden en geeft zij handvatten bij […]

Door |07-11-2018|Categorie: Boekrecensies|Nog geen reacties

Volle granen kunnen het risico op diabetes type 2 verminderen

Voedingsmiddelen die volle granen bevatten, zoals brood, crackers, ontbijtgranen e.d. zijn de laatste jaren in het verdomhoekje geplaatst omdat steeds meer mensen kiezen voor een koolhydraatarm en/of een glutenvrij dieet als gezonder alternatief. Uit diverse onderzoeken blijkt echter dat het niet aan te raden is om deze voedingsmiddelen zonder duidelijke aanwijsbare reden en zonder enige […]

Door |29-10-2018|Categorie: Voeding & Diëtetiek|Nog geen reacties