Boekrecensie: Natuurlijk langer gezond

Anne Marie Reuzenaar is al meer dan 25 jaar orthomoleculair voedingsdeskundige en de auteur van diverse gezonde kookboeken. In dit kookboek ‘Natuurlijk Langer gezond’, dat onlangs is verschenen, deelt zij niet alleen gezonde recepten, maar geeft zij ook informatie over voeding waardoor je een langer en gezonder leven kunt leiden en geeft zij handvatten bij […]

Door |07-11-2018|Categorie: Boekrecensies|Nog geen reacties

Volle granen kunnen het risico op diabetes type 2 verminderen

Voedingsmiddelen die volle granen bevatten, zoals brood, crackers, ontbijtgranen e.d. zijn de laatste jaren in het verdomhoekje geplaatst omdat steeds meer mensen kiezen voor een koolhydraatarm en/of een glutenvrij dieet als gezonder alternatief. Uit diverse onderzoeken blijkt echter dat het niet aan te raden is om deze voedingsmiddelen zonder duidelijke aanwijsbare reden en zonder enige […]

Door |29-10-2018|Categorie: Voeding & Diëtetiek|Nog geen reacties

Hoger risico op kanker bij hartfalen

Hartfalen is een ernstige aandoening die veel voorkomt in Nederland. Volgens de Hartstichting Nederland krijgen ieder jaar ongeveer 40.000 mensen de diagnose hartfalen en leven er ongeveer 227.000 mensen met hartfalen in Nederland. Bij hartfalen is de hartspier verzwakt en niet meer in staat om voldoende bloed rond te pompen om aan de lichamelijke behoefte […]

Door |19-09-2018|Categorie: Voeding & Diëtetiek|Nog geen reacties

Peulvruchten verlagen risico op diabetes type I

Peulvruchten zijn uitgebreid onderzocht en verlagen het risico op diabetes type II. Peulvruchten hebben niet alleen een lage GI, maar hebben ook andere positieve eigenschappen op de gezondheid.

Wereldwijd neemt de incidentie van diabetes type II toe. Daarom wordt onderzoek naar en de preventie en management steeds belangrijker. Huidig onderzoek is sterk gericht op interventies met […]

Door |02-08-2018|Categorie: Voeding & Diëtetiek|Nog geen reacties

Natuurlijke acute antihistaminica tegen allergieën

Wereldwijd lijden miljoenen mensen aan een allergische aandoening. De ernst hiervan en het aantal mensen dat eraan lijdt, is de laatste 25 jaar verdubbeld.[1} De functionele geneeskunde gaat op zoek naar de onderliggende oorzaken. Gedurende de zoektocht naar de oorzaken kan er eventueel (acuut) een natuurlijk antihistaminicum worden ingezet. In dit artikel worden enkele natuurlijke antihistaminica […]

Door |04-07-2018|Categorie: Voeding & Diëtetiek|Nog geen reacties

Panchakarma, de ideale reinigingskuur voor lichaam en geest

 

Al vanaf de eerste keer dat ik in aanraking kwam met de ayurveda, sprak het idee van een panchakarma mij erg aan. Het leek me bijzonder om dit mee te maken in India, het land waar de ayurvedische geneeskunde meer dan 5000 jaar geleden is ontstaan en niet meer uit de samenleving is weg te […]

Door |18-06-2018|Categorie: Diversen|14 Reacties