Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en vormt een beschermende barrière. Dit betekent echter niet dat deze niets door laat. Het is daarom belangrijk om je er bewust van te zijn wat je op je huid smeert. Wanneer je schadelijke synthetische ingrediënten op je huid smeert, komen ze in je lichaam terecht en dat is nou precies waar je ze niet wilt hebben. Door natuurlijke huidverzorgingsproducten te gebruiken die ook nog actieve en voedende bestanddelen bevatten, zal je huid beter aanvoelen en er gezonder uit gaan zien.

Het probleem met de standaard huidverzorgingsproducten is dat er altijd stoffen in zitten die je niet op je huid wilt smeren, omdat ze niet natuurlijk zijn zoals bijv. ftalaten, parabenen, SLS en kunstmatige conserverings- en geurstoffen. Dit zijn hormoon verstorende stoffen waar je gezondheidsproblemen van kunt krijgen, zoals bijv. allergische reacties of allerlei hormonale problemen. Hoe meer je hieraan bloot wordt gesteld, hoe meer zij zich in je lichaam concentreren.

Veel mensen hebben darmproblemen die zich ook weer kunnen uiten via de huid (bijv. eczeem, acné, huidallergiën enz.). Het is daarom belangrijk om je lichaam zo goed mogelijk te voeden via zowel de binnen- als de buitenkant. Dus naast gezonde voeding en leefstijl is het ook noodzakelijk om op te letten wat je op je huid smeert.

Via een vriendin in België kwam ik in contact met het IJslandse merk ‘Purity Herbs’. Zij was zo ontzettend enthousiast, dat ik besloot om zelf eens een paar verzorgingsproducten te bestellen.

Meestal maak ik mijn verzorgingsproducten zelf. Dat is erg leuk en ontspannend om te doen, maar je moet er wel even de tijd voor uittrekken. En aan ‘tijd’ ontbreekt het nog wel eens. Het is prettig om altijd een goed merk achter de hand te hebben als basis.

Het motto van Purity Herbs is: “Wat je niet kunt eten, mag je ook niet op je huid smeren”. Dat is ook precies wat ik altijd roep als natuurdiëtist/orthomoleculair therapeut. Als je het niet kunt eten waarom zou je het dan op je huid smeren. Die is daar helemaal niet blij mee. Purity Herbs gebruikt voor hun producten IJslands bergwater. Dat is zo zuiver dat het onbehandeld uit de kraan komt. Verder gebruiken ze geneeskrachtige IJslandse kruiden die door het koude klimaat sterker zijn dan kruiden uit andere landen met een mild of warm klimaat. De kruiden worden met de hand geplukt op een respectvolle manier. Bij het oogsten wordt maar een heel klein stukje van de plant weggehaald, waardoor deze zonder problemen weer verder kan groeien. Verder worden er geen chemische conserveermiddelen gebruikt of synthetische geuren en de producten worden niet getest op dieren.

De verzorgingsproducten zijn zo puur en onbewerkt, dat ze zelfs bij zuigelingen en bij mensen met (ernstige) huidproblemen ingezet kunnen worden.

Purity Herbs heeft verschillende lijnen met verzorgingsproducten; o.a. een lijn voor vrouwen en mannen, voor mensen met huidproblemen en een lijn voor handen, voeten en de rest van het lichaam.

Ik heb de volgende producten mogen uitproberen:

 

De reinigingstonic die je ’s ochtends en ’s avonds kunt gebruiken. Deze verwijdert make-up resten. Direct na gebruik voelt je huid heel zacht en fris aan. De tonic is geschikt voor alle huidtypes.

 

 

Het gezichtsserum die je s’avonds voor het slapen gaan op je huid smeert, nadat je deze gereinigd hebt met de reinigingstonic. Het serum voedt en verzacht je huid en geeft het een extra boost. Het serum stimuleert de celvernieuwing en is rijk aan vitaminen A,B,C en E, omega-vetzuren en mineralen. Het bevat duindoornolie, een van de grootste bronnen van omega 7 vetzuren (palmitinezuur) uit de plantenwereld.

 

De Rozenwonder; een gezichtscrème die regenererend werkt dankzij rozenhoutolie, duindoorn en tumanu. Deze crème is geschikt voor een oudere, droge en gevoelige huid.

 


De Viking Balsem; een zalf op basis van bijenwas voor een droge tot zeer droge en beschadigde huid, huidirritaties, brandwonden, schaafwonden, littekens, insectenbeten, wonden, blaren, blauwe plekken, eczeem, acné, koortslip, abces, aambeien en meer. De zalf is vettig. Ik heb hem gebruikt voor een wondje op mijn lip die ik er heel snel mee weg heb gekregen.

 

De Quick Relief; een krachtige natuurlijk pijnstiller welke preventief te gebruiken is bij beginnende hoofdpijn en verkoudheid. Het helpt de pijn te verlichten wanneer je deze crème op je voorhoofd en op de slapen wrijft totdat de crème geabsorbeerd is. Bij verkoudheid is het heerlijk om de crème onder je neus en op je borst te smeren. Er zit eucalyptus en menthol in die helpen om je ademhaling te vergemakkelijken.

 

De voetcrème die heel erg verkwikkend is voor je voeten wanneer deze pijnlijk of vermoeid aanvoelen. De crème werkt ontsmettend, schimmelwerend en stimuleert de bloedcirculatie wanneer je last hebt van koude voeten. Heerlijk voor de winterperiode die er nu aankomt.

 

De producten ruiken aangenaam, maar niet sterk of overheersend. Van sommige producten verkopen ze mini’s welke heel handig zijn om het product eerst uit te proberen of om mee te nemen voor op vakantie. Verder zijn de prijzen redelijk te noemen. Je hoeft niet alles aan te schaffen, wanneer je een paar basisproducten in huis hebt voor je huid dan kom je al een heel eind.

Wanneer je de grote potjes crème eenmaal geopend hebt, dan zijn ze 1 jaar houdbaar. Voor ongeopende potjes is dat 2 jaar. De standaard merken gebruiken conserveringsmiddelen om een langere houdbaarheid te kunnen garanderen, maar Purity Herbs gebruikt hiervoor een speciaal pompsysteem. Deze zuigt de dubbele bodem omhoog waardoor er geen crème achter blijft in het potje, hierdoor is het niet alleen zuinig in gebruik, maar ook veel hygiënischer.

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over de producten kun je terugvinden op de website van www.purityherbs.org

Wil je bestellen dan kan dit online via dezelfde link. Wanneer je op de plek van de ‘kortingsbon’ eerst ‘La folie de Katty’ invult en dan op ‘kortingsbon toepassen’ klikt dan krijg je 5% korting op je aankoop.

Monique van Iwaarde / natuurdiëtist & orthomoleculair therapeut