Begin 2020 heb ik contact opgenomen met Monique. De aanleiding hiervoor was een jarenlange zoektocht langs reguliere artsen en specialisten (gynaecoloog, allergoloog, MDL-arts, dermatoloog). Niemand kon mijn klachten plaatsen en ze werden steeds heftiger. Mijn huisarts stelde via bloedonderzoek vast dat alles prima in orde was. Monique dacht hier echter heel anders over. Zelf heb ik steeds al het gevoel gehad dat alle klachten verband houden met voeding. Met Monique, na een uitgebreide intake, een stappenplan opgesteld om er achter te komen waar het mis gaat in mijn lichaam. Diverse onderzoeken uitgevoerd en na uitgebreid ontlastings- en bloedonderzoek kwam er meer duidelijkheid. Er was nogal wat aan de hand. Monique stelde voor mij een dieet op incl. extra suppletie. Er bleken drastische maatregelen nodig. Het is niet eenvoudig om dat vol te houden, het vereist een andere leefstijl, maar mijn drijfveer is dat ik wil herstellen en ben er dan ook volledig voor gegaan. Dit gaat met ups en downs. Echter, ik herstelde nog onvoldoende. Daarop hebben we besloten een DNA-onderzoek te laten doen. Met de uitslag van deze test vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Er bleek wel degelijk iets mis. Mijn gevoel is dus steeds juist geweest en Monique heeft me steeds serieus genomen. Uit het genenonderzoek is naar voren gekomen dat ik bepaalde stoffen niet kan opnemen vanuit voeding en deze niet kan omzetten naar noodzakelijke stoffen om zo bepaalde processen in mijn lichaam goed te laten verlopen. Dit heet methylatie. Ook kan mijn lichaam bepaalde stoffen moeilijk afbreken waardoor afvalstoffen zich ophopen. Dankzij de kennis, kunde en inzet van Monique is mijn leven weer leefbaar geworden. Ik ben er nog niet, maar overduidelijk op de goede weg. Ik begin mijn levenslust weer terug te krijgen.

Carla R.

Eind 2020 kwam ik (vrouw 66jr) bij Monique in haar praktijk. Ik had steeds lastige vage klachten, voelde me dan onrustig, ook vaak in de nacht. Soms bloeddruk te hoog. De huisarts liet bepaalde onderzoeken doen en bloedprikken, maar daar kwam niet veel uit. Ik werd er wel moedeloos van, vooral toen ook de ontlasting begon te veranderen.  Ik besloot een natuurdiëtist te raadplegen en zo kwam ik bij Monique terecht. Met de onderzoeksresultaten van de huisarts ben ik naar Monique gegaan. Zij maakte een plaatje van al mijn klachten. Ook van de klachten die ik vroeger als kind had gehad. Mijn voorgeschiedenis. Ze stelde me eigenlijk al meteen gerust, omdat ze zei:‘ Als ik je klachten zo hoor en de onderzoeksresultaten zie denk ik daar en daar aan. Dat kunnen we laten onderzoeken.’’ Dat is gebeurd en heeft zeer goed geholpen. Er bleek o.a een glutenintolerantie te zijn. Na goede informatie en tips hierover eet ik nu glutenvrij. En er zijn nog wat andere voedingsmiddelen die ik beperkt of helemaal niet meer moet eten. Voor mijn osteoporose klachten heb ik ook nog supplementen gekregen. Het gaat heel goed nu. Heb weer veel energie. Ben er ontzettend blij mee. Er wordt toch op een andere manier naar je klachten gekeken. Mocht ik weer eens dergelijke klachten krijgen dan weet ik waar ik wezen moet. Als eerste bij Monique. Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.

Ida G.

Door een botvliesontsteking in mijn voet en kraakbeenslijtage in mijn knie kwam ik bij Monique terecht omdat ik geen pijnstillers wil slikken. Monique wees me op natuurlijke ontstekingsremmers. Ze onderbouwt erg goed waarom je beter het ene supplement kunt nemen dan het andere. N.a.v. van haar advies neem ik nu elke dag een natuurlijke ontstekingsremmer. Ik kan niet anders zeggen dat dit mijn hele lichaam erg goed doet. De botvliesontsteking is weg! De slijtage in mijn knie zal niet meer verbeteren, maar het bewegen is nagenoeg niet meer pijnlijk en daardoor voel ik me veel beter! Dank voor je advies, Monique!

Ellen S.