Krokant gebakken kip met linzensalade

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen
3 winterwortels
2 sjalotjes
1 rode ui
1 teentje knoflook
zout
peper
500 g biologische kipfilet
6 takjes rozemarijn
½ rode appel
30 g feta
310 g voorgekookte groene linzen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.

Schil de wortels en snij ze in reepjes.

Snijd de uien in grove ringen, de knoflook in dunne plakjes en de appel en feta in blokjes.

Spoel de linzen af onder koud water en meng het met de rest van de ingrediënten in de ovenschaal.

Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 35 minuten.

Ondertussen snij je de kipfilet in reepjes en bak je ze in een grillpan met wat olijfolie.

Wanneer de ingrediënten in de ovenschaal gaar zijn, voeg je de kipfilet erbij en meng je alles goed door elkaar.

Eet smakelijk !!!!

Tip: het is ook lekker om reepjes zoete aardappel toe te voegen en de kipfilet voor het bakken te kruiden met paprikapoeder, knoflookpoeder en een klein beetje cayennepeper.