Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g puylinzen of groene linzen
  • 70 g parmaham in plakken
  • 500 g bladselderij
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kruidenpot citroenmelisse/citroentijm of citroen-basilicum
  • balsamico glazuur of ingekookte balsamico
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Breng linzen op hoog vuur aan de kook en laat ze daarna zachtjes gaar koken (ongeveer 15 minuten). Zorg dat ze hun vorm behouden, proef zonodig al na 10 minuten.
  • Braad de ham een paar minuten aan beide zijden in een pan tot het goudbruin wordt en breekbaar is.
  • Breek de schijven in kleine stukjes.
  • Snij de bladselderij in kleine stukjes en hak de knoflook fijn.
  • Braad in de olijfolie in ongeveer 2 minuten tot het zacht is, maar nog wel knapperig. Hak de kruiden grof.
  • Meng alle ingrediënten behalve de balsamico glazuur samen en voeg zout en peper toe.
  • Serveer het gerecht en besprenkel met glazuur.

Smakelijk eten.