img_0072

 

 

 

 

 

 

 

Aantal personen: 4

Bereidingsduur: 15-20 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram quinoa
  • 1 rode peper (optioneel, zaadlijsten verwijderd)
  • 100 gram bladspinazie (gewassen)
  • 4 lente-uitjes
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 bosje verse munt (alleen de blaadjes)
  • 400 gram biologische kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode paprika’s (in blokjes gesneden)
  • 1 mango (geschild en in blokjes gesneden)
  • 1 limoen
  • 1 klein bakje tuinkers (optioneel)
  • Peper en zout

Bereiding

Breng de quinoa met ruim water in een pan aan de kook. Doe de rode peper, spinazie, lente-uitjes, munt en koriander in de keukenmachine en hak alles fijn. Houd daarbij een paar blaadjes koriander apart. Wrijf de kipfilet in met peper en paprikapoeder en bak ze met 2 eetlepels olijfolie in 8 tot
10 minuten gaar. Haal de kip eruit en zet deze apart. Bak de paprikablokjes in dezelfde koekenpan, schep ze regelmatig om.

Giet de quinoa intussen af en spoel deze af met koud water. Giet opnieuw af en schep in een grote schaal. Hussel het fijngehakte spinaziemengsel erdoor, knijp de limoen erboven uit, doe de resterende olijfolie erbij en meng alles goed. Strooi de stukjes mango en de gebakken paprika over de quinoa. Snijd de kipfilet in blokjes en meng die met de salade. Strooi de apart gehouden blaadjes koriander en de tuinkers erover.