Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 middelgrote ui
  • 2 grote wortels
  • 2 grote pastinaken
  • 1 kleine flespompoen
  • 1 el ongeraffineerde sesamolie
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl gedroogde dille
  • 1.2 l lichte groentebouillon
  • 1/4 kop (20 gr) havermout
  • 1 tl zeezout of 1 eetlepel plantaardige kruidenzout
  • 1 tl umeboshi azijn
  • 1/2 tl (of naar smaak) vers gemalen witte peper
  • 3 tl vers gehakte dille

Bereidingswijze

  1. Snij de groenten in stukjes en was deze. Zet een pan op het vuur en verhit de olie, voeg de in stukjes gesneden ui toe en fruit de ui. Voeg de wortelen, pastinaak, flespompoen, tijm en gedroogde dille toe en bak dit kort mee.
  2. Voeg het water of de bouillon, de havermout, en het zout toe en breng het aan de kook. Laat de soep ongeveer 45 tot 50 minuten koken.
  3. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de umeboshi azijn toe. Proef en breng de soep verder op smaak met peper en zout. Schenk de soep in een kom en garneer met een 1/2 tl dille.

Smakelijk eten.