Om voor een eventuele vergoeding in aanmerking te komen, zijn er twee mogelijkheden namelijk vergoeding als ‘orthomoleculaire therapie’ en vergoeding als ‘dieetadvies’.

Vergoeding als orthomoleculaire therapie  

Als orthomoleculair therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Hierdoor bestaat de mogelijkheid om het consult als ‘orthomoleculaire therapie’ vergoed te krijgen vanuit de aanvullende verzekering. De eis is wel dat uw zorgverzekeraar het MBOG erkend. De consulten worden alleen vergoed als deze voor u bedoeld zijn als medische behandeling. De voedingssupplementen en onderzoeken die geadviseerd worden, worden doorgaans weer niet vergoed.

Waarom worden de aanvullende verzekeringen steeds beperkter?

Steeds minder mensen sluiten een aanvullende verzekering af. En de mensen die dit wel doen, maken er vaak maximaal gebruik van. Zorgverzekeraars zijn er daardoor steeds meer geld aan kwijt. Om daar iets aan te doen, verhogen ze de premie of beperken ze de vergoeding. ​

Op de volgende websites vind u het premieoverzicht:

https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/premieoverzicht.aspx 

en

www.zorgwijzer.nl/vergoeding/orthomoleculaire-geneeskunde

MBOG overzicht Zorgverzekeraars 2021 gecontroleerd op zorgvezekeraarsites

Bij twijfel raadpleeg uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar.

De MBOG stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele fouten of omissies in het door de MBOG opgestelde overzicht of de informatie verstrekt door Independer of Zorgwijzer.

Hoe u voor vergoeding als ‘dieetadvies’ in aanmerking komt, leest u op de andere pagina.