Monique van Iwaarde 
Natuurdiëtist & Orthomoleculair therapeut


Klantervaringen

 


Elisa v. O.
Al heel lang ben ik op zoek naar antwoorden waarom mijn lijf niet fit is terwijl ik gezond leef!
Monique 
denkt mee, heeft goede bruikbare tips en is betrokken. Daarnaast heeft ze veel kennis in huis. Fijn om te sparren met iemand die weet waar ze over praat. Haar praktijk is gezellig en er hangt een fijne energie.

Katty de W.
Vorig jaar 
kwam ik bij jou terecht met een steeds wisselend ontlastingspatroon en een verlammende vermoeidheid. Ik liep hier al behoorlijk lang mee. De dokter adviseerde me meer vezels te eten, maar dat hielp niet. Ik was al naar diverse therapeuten geweest. Steeds was er een kleine verbetering merkbaar, maar het zette niet door. Jij keek naar mijn eetpatroon en hebt me geadviseerd wat ik daaraan moest veranderen. Toen dat het probleem niet weghaalde, raadde je mij aan om een ontlastingsonderzoek te doen, waarbij je kunt zien hoe het met je darmen gesteld is. Hier kwamen behoorlijk wat dingen uit die wezen op een dysbiose in mijn darmen. Ook bleek ik een behoorlijke lijst van voedselintoleranties te hebben. Aan al deze dingen zijn we gaan werken met de juiste voeding en suppletie. Ik ben nu bijna een jaar verder en het gaat super met me. Iedere keer als ik het niet zag zitten, moedigde jij me aan om door te gaan. Met geduld, vertrouwen en discipline zou het volgens jou allemaal wel goed komen en dat is ook gebeurd. Ik heb ontzettend veel geleerd over voeding, stress e.d. Bedankt voor alles !


Sandra N.
Je hebt me heel erg goed geholpen. Ik heb ontzettend veel aan je adviezen gehad. Je hebt je voor de volle 100% voor mij ingezet. Je bent heel erg eerlijk, nam alle tijd om me zo goed mogelijk te helpen. Je kwam je afspraken na, je bent heel erg betrouwbaar. Ik kan niets anders dan goeds over je zeggen en ik zou iedereen met gezondheidsproblemen adviseren om naar jou toe te gaan. Je bent een ware topper. Je hebt heel erg veel voor mij betekent!


Ine B
Dankzij de voedingsadviezen en goede tips van Monique, ga ik nu een stuk bewuster met mijn voeding om, terwijl ik dacht behoorlijk gezond te eten. Ook wees Monique me erop alert te blijven bij bloeduitslagen en altijd een kopie mee te vragen van de huisarts.
Dankzij het groenlipmosselextract dat ik nu inneem, heb ik veel minder last van de ontstekingen in mijn handgewrichten. En mijn schildklier is door de juiste voeding ook weer in balans.
Monique heel veel dank hiervoor;


Angèle
Ik vond je naam gisteren op het internet. Wat een mooie uitgebreide site met veel waardevolle informatie. Vanochtend mailde ik je met wat brandende adviesvragen en ik mailde ook dat ik daarvoor allicht wilde betalen, ik woon nl in het zuidoosten van het land dus niet naast de deur. Ik zou graag naar je toe zijn gegaan, maar je vertelde me later dat je ook consulten veel beeldbellen voert. Nou geweldig dat scheelt
een hoop tijd. Een uur later in mijn middagpauze kreeg ik een ontzettende warme en hartelijke mail terug met de mededeling dat ik haar gerust even mocht bellen. Dat raakte me, sowieso in deze tijd en zegt genoeg over haar. Nou en daarna ook, want ik kreeg zoveel professionele en waardevolle adviezen m.b.t mijn twee vragen. Wat een fijn duidelijk gesprek, ik werd er stil van. Ook heel eerlijk wat wel en niet mogelijk is en zonder beloften, gewoon helder wat reëel is en waarom. Het was zo oprecht en behulpzaam. Ben er heel dankbaar voor en blij mee…ook zojuist weer voor je boeken en linken met informatie per email. Dank je wel Monique!

Kees
Monique is een bijzonder hartelijke, professionele natuurdiëtiste. Door haar grote belangstelling voor gezonde, natuurlijke voeding is haar kennis op dit gebied indrukwekkend. Door onwetendheid dacht ik dat ik gezonde eet- en drink-gewoonten had, totdat Monique mij een dieetadvies gaf wat het beste bij mij paste. Ik voel me nu als herboren. Als je kampt met overgewicht, ondergewicht, of  gezondheidsproblemen waarbij voeding aan ten grondslag ligt, dan is Monique de persoon om te consulteren.


Maarten R.
Gedurende mijn jeugd kampte ik al met hypoglycaemie en sinds de puberteit met chronische vermoeidheid maar nooit werd duidelijk waarom, ook niet met en bij talloze en toenemende aandoeningen, symptomen en kwalen. Na het lezen van een artikel over schildklierproblemen -wat me erg aansprak- heb ik contact gezocht met Monique en na de nodige onderzoeken kreeg ik -na meer dan 15 jaar vermoeden- bevestiging dat de schildklier toch niet helemaal in orde was. Door verdere onderzoeken kwamen er ook andere zaken aan het licht zoals een chronische virusinfectie en voedselallergie -nooit eerder ontdekt en ik kreeg het idee dat we eindelijk de angel te pakken hadden. De therapie bestaat uit supplementen, het monitoren van klachten en parameters, en het elimineren en afwisselen van voeding. Sommige van deze interventies sloegen werkelijk in als een bom! en dat heeft zonder overdrijven voor een van de grootste AHA momenten gezorgd in mijn leven. En heel wat vreugdevolle en dankbare momenten. In 8 maanden ben ik aanzienlijk opgeknapt. Meerdere (ook oude) kwalen zijn verdwenen en zelfs als we nu zouden stoppen dan is alles dubbel en dwars de moeite waard geweest. Gelukkig zijn er nog tal van kansen en mogelijkheden die op dit moment voor me liggen om mijn gezondheid verder te verbeteren.
Het natuurdiëtisten collectief is een inspirerend platform en ik ben erg onder de indruk van de manier waarop de modernste inzichten worden gecombineerd met natuurgeneeskunde. Monique blinkt uit in het samen op zoek gaan naar de beste oplossingen zodat je je eigen gezondheid op de juiste wijze ter hand kan nemen die bij je past. Monique heeft een grote deskundigheid en kan je verwijzen of een beroep doen op diverse experts mocht dat nodig zijn. Ik kan haar van harte aanraden aan een ieder met onbegrepen klachten en aan hen die serieus zijn klachten ter hand wil nemen maar er maar geen grip op kan krijgen…


Ellen S.
Door 
een botvliesontsteking in mijn voet en kraakbeenslijtage in mijn knie kwam ik bij Monique terecht omdat ik geen pijnstillers wil slikken. Monique wees me op natuurlijke ontstekingsremmers. Ze onderbouwt erg goed waarom je beter het ene supplement kunt nemen dan het andere. N.a.v. van haar advies neem ik nu elke dag een natuurlijke ontstekingsremmer. Ik kan niet anders zeggen dat dit mijn hele lichaam erg goed doet. De botvliesontsteking is weg! De slijtage in mijn knie zal niet meer verbeteren, maar het bewegen is nagenoeg niet meer pijnlijk en daardoor voel ik me veel beter! Dank voor je advies, Monique!


Carla R.
Begin
 2020 heb ik contact opgenomen met Monique. De aanleiding hiervoor was een jarenlange zoektocht langs reguliere artsen en specialisten (gynaecoloog, allergoloog, MDL-arts, dermatoloog). Niemand kon mijn klachten plaatsen en ze werden steeds heftiger. Mijn huisarts stelde via bloedonderzoek vast dat alles prima in orde was. Monique dacht hier echter heel anders over. Zelf heb ik steeds al het gevoel gehad dat alle klachten verband houden met voeding. Met Monique, na een uitgebreide intake, een stappenplan opgesteld om er achter te komen waar het mis gaat in mijn lichaam. Diverse onderzoeken uitgevoerd en na uitgebreid ontlastings- en bloedonderzoek kwam er meer duidelijkheid. Er was nogal wat aan de hand. Monique stelde voor mij een dieet op incl. extra suppletie. Er bleken drastische maatregelen nodig. Het is niet eenvoudig om dat vol te houden, het vereist een andere leefstijl, maar mijn drijfveer is dat ik wil herstellen en ben er dan ook volledig voor gegaan. Dit gaat met ups en downs. Echter, ik herstelde nog onvoldoende. Daarop hebben we besloten een DNA-onderzoek te laten doen. Met de uitslag van deze test vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Er bleek wel degelijk iets mis. Mijn gevoel is dus steeds juist geweest en Monique heeft me steeds serieus genomen. Uit het genenonderzoek is naar voren gekomen dat ik bepaalde stoffen niet kan opnemen vanuit voeding en deze niet kan omzetten naar noodzakelijke stoffen om zo bepaalde processen in mijn lichaam goed te laten verlopen. Dit heet methylatie. Ook kan mijn lichaam bepaalde stoffen moeilijk afbreken waardoor afvalstoffen zich ophopen. Dankzij de kennis, kunde en inzet van Monique is mijn leven weer leefbaar geworden. Ik ben er nog niet, maar overduidelijk op de goede weg. Ik begin mijn levenslust weer terug te krijgen.