Monique van Iwaarde 
Natuurdiëtist & Orthomoleculair therapeut

Mijn naam is Monique van Iwaarde en ik woon in Beekbergen (Gld). Na jarenlang in diverse functies in de zakenreiswereld en de luchtvaart te hebben gewerkt, besloot ik in 2010 om mijn carrière om te gooien. Ik ben Voeding en Diëtetiek gaan studeren aan de Haagse Hogeschool. In juli 2014 ben ik daarin afgestudeerd. Vervolgens heb ik een opleiding gevolgd voor orthomoleculair therapeut volgens de kPNI (klinisch Psycho-Neuro-Immunologie) bij Natura Health Foundation.

Mijn interesse in voeding en gezondheid is jaren geleden begonnen toen ik op mijn 22ste de ziekte van Pfeiffer kreeg. Ik kwam maar niet van mijn vermoeidheidsklachten af en kreeg er steeds meer vage klachten bij. De internist kon niets voor me betekenen dus ben ik verder gaan zoeken in de complementaire hoek met als doel mijn gezondheid te verbeteren.

Ik kwam bij een natuurarts terecht. Zij heeft diverse onderzoeken gedaan waaruit o.a. naar voren kwam dat ik systemische candida had. Ik kreeg voedingsadviezen en verschillende supplementen voorgeschreven. Het was niet makkelijk om mijn eet- en leefstijl om te gooien, maar na verloop van tijd ging ik me beter voelen. Ik mocht steeds meer voedingsmiddelen herintroduceren. Ik merkte dat mijn smaak veranderd was. Veel voedingsmiddelen die ik voorheen had gegeten vond ik te zoet en ik lustte niets meer uit potjes, pakjes of zakjes. Ik ben biologisch gaan eten en zoveel mogelijk zelf gaan maken. Ik werd me bewust van wat gezonde voeding is, wat een knutselproducten de voedingsindustrie produceert en wat de invloed daarvan is op onze gezondheid. Koken en gezonde voeding zijn sindsdien een passie.


"Luister naar het fluisteren van uw lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen"