Monique van Iwaarde 
Natuurdiëtist & Orthomoleculair therapeut

 

Meten is weten

Via mijn praktijk is het mogelijk om aanvullend onderzoek te doen via diverse gecertificeerde laboratoria. 
Dit kan belangrijk zijn om bij de oorzaak van uw klacht(en) en tot een voedings- en suppletieadvies op maat te komen.

Nutriëntenonderzoek

Hiermee kunnen tekorten worden aangetoond in voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en spoorelementen. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de biochemische processen in ons lichaam. Via de huisarts is slechts beperkt onderzoek mogelijk. Deze onderzoeken worden door uw zorgverzekeraar betaald, mits u door uw eigen risico heen bent. Uitge
breid(er) onderzoek kan via mij worden gedaan. Ik werk samen met o.a. Bloedwaardentest.nl, het Europees Laboratorium voor Nutriënten, LHM diagnostiek, NL-Lab enz.

Speeksel-, ontlastings- en urineonderzoeken / Medivere Diagnostics

Dit zijn zelftesten van Medivere (Ganz Immun Diagnostics) die u zelf aan kunt vragen en vanuit huis gedaan kunnen worden. De testmogelijkheden vind u hier op hun website. U ontvangt korting met een code die u via mij kunt opvragen.  


DNA onderzoek naar CYP-enzymafwijkingen in de lever / NIFGO en Gamedi. 

Zowel medicijnen als kruiden- en voedingssupplementen kunnen bijwerkingen veroorzaken. 

Andere laboratoria

Heeft u een test gedaan hebben via een ander laboratorium (bijv. Biovis, MGlab, MyMicroZoo, Bloedwaardentest, RP Analytic enz.) en heeft u hulp nodig bij de interpretatie, ook daarmee kan ik u van dienst zijn.

Bloed- of urine-onderzoek via Bloedwaardentest kunt u zelf aanvragen via deze link.

Worden de onderzoeken vergoed door de zorgverzekeraar?

Het is altijd de moeite waard om de factuur voor het onderzoek in te dienen bij uw zorgverzekeraar. De ervaring leert dat deze meestal niet vergoed worden, maar in sommige aanvullende pakketten kan (een gedeeltelijke) vergoeding zijn opgenomen.